søndag 24. oktober 2010

Vann på toppen av brødet før steking

Jeg er ambivalent. Sprø skorpe er godt, bevares. Men jeg synes det på en måte virker naturstridig å væte det halvstekte brødet under springen. Her må man kanskje finne svaret i summen av lykke etter endt måltid.

3 kommentarer:

  1. Her er vi på linje. Jeg synes også det virker unaturlig og nærmest grelt å holde et brød inn under rennende vann. Som et kompromiss pleier jeg å fukte hendene og liksom massere toppen av brødet før jeg setter det i ovnen. Hadde vært artig å høre andres synspunkter og betraktninger rundt dette. Hva Pint pleier å gjøre med halvstekte brød, f.eks.

    SvarSlett
  2. Tipper Pint aldri har laget brød. Ellers hadde vi nok hørt det. Pinlig stillhet, det der, Pint. Men takk til Kyrre for å være på linje. Det er akkurat det der med hendene som masserer brødet vått som blir feil for meg. Kanskje det er en erotisk aversjon, eller noe.

    SvarSlett
  3. Der tar du veldig feil Eskil. Jeg har stekt nok halvstekte rundstykker til en middels stor by. Ja, jeg vet at dere snakker om brød, men rundstykker vil jeg si er i samme kattegori. Jeg synest det er en helt naturlig ting å fukte før steking, i og med at noe av fuktigheten forsvinner under transporten. Denne må tilbakeføres til baksten før den stekes videre.
    Synest forøvrig at det blir veldig rart å trekke inn erotikk i denne prosessen. Det handler jo bare om å få seg en brødbit som fremstår som fersk.

    SvarSlett